Web Analytics Made Easy - Statcounter

در این قسمت از سلسله‌گزارش‌های «ذره‌بین»، نیم‌نگاهی به سوژه‌ها و کمپین‌های شما با محوریت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می‌اندازیم.

به گزارش خبرگزاری فارس؛ شاید ظاهرش نشان ندهد اما وزارت، شغلی ناپایدار است. سایه‌ی همیشگی استیضاح از جانب مجلس و برکناری از سوی رئیس‌جمهور، مثل دو لبه‌ی یک قیچی، موقعیت شغلی یک وزیر را تهدید می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صندلی وزارت، ساده‌تر از آن‌چه تصور می‌شود از دست خواهد رفت و تاریخ معاصر ما پر است از وزرایی که عمر کاری‌شان، مصداق «دولت مستعجل» است. اینکه در میان این ناپایداری همیشگی، یک نفر سال‌های سال وزیر باشد و چند دولت را از وزارتخانه‌ای به وزارتخانه‌ی دیگر تجربه کند، کمیاب است و «محمد شریعتمداری» یکی از این کمیاب‌هاست.

وزیر بازرگانی دولت‌های هفتم و هشتم در دولت اول حسن روحانی هم ردای وزارت پوشید و وزیر صنعت، معدن و تجارت شد اما ناگهان در چرخشی عجیب، از این وزارتخانه استعفا داد و با اعتماد مجلس، حالا وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی است. مجموعه‌ای بزرگ که از ادغام سه وزارتخانه‌ی کار و امور اجتماعی، رفاه و تامین اجتماعی و تعاون تشکیل شده و نبض معیشت بسیاری از مردم به دست آن است. از بازنشستگان تا تعاونی‌های روستایی و جویندگان کار، درصد قابل توجهی از مردم وابسته‌ی این وزارتخانه و سیاست‌هایش هستند. بنابراین اصلا عجیب نیست اگر بخش عمده‌ای از سوژه‌های «فارس من» با این وزارتخانه سروکار داشته باشد. در این قسمت از سلسله‌گزارش‌های «ذره‌بین»، نیم‌نگاهی به سوژه‌ها و کمپین‌های شما با محوریت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می‌اندازیم.

 

اول | خصوصیش نکن!

دولت اصرار دارد مراکز آموزشی وابسته به دستگاه‌های اجرایی را به بخش خصوصی منتقل کند. اصرار دولت، مخالفان و موافقان زیادی دارد که گروهی از این مخالفان، دانشجویان و کارمندان «موسسه آموزش عالی علمی-کاربردی بهزیستی و تامین اجتماعی» هستند. آن‌ها واگذاری مرکز آموزشی‌شان به بخش خصوصی را عملا به معنای نابودی تحصیل و کار خود می‌دانند و از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می‌خواهند در این تصمیم، تجدید نظر کند. کمپین آن‌ها ۱۳۰ امضا را رد کرده و هنوز هم پرونده‌اش باز است. درست مثل پرونده‌ی علمی-کاربردی‌ها. دانشگاه‌هایی که قرار بود علم و کاربرد علم را با هم به دانشجویانشان تدریس کنند.

 

دوم | پنج‌هزار امضا برای تحول

این، یکی از بزرگترین کمپین‌های «فارس من» است. کمپینی که مستقیماً به سراغ سازمان تامین اجتماعی رفته. سازمان بزرگی که یکی از مهم‌ترین زیر مجموعه‌های وزارتخانه‌ی تعاون، کار و رفاه اجتماعی است. کارکنان تامین اجتماعی برای آقای سالاری، رئیس جدید این سازمان مشکلات خود را در «فارس من» نوشتند. آن‌ها «عدم تناسب افزایش حقوق سالیانه با نرخ تورم واقعی، عدم تناسب مزایایی چون حق مسکن و حق لباس و وام مسکن و.... با نرخ روز جامعه ، عدم اجرای بسیاری از قوانین از جمله مزایای مشاغل سخت، حق مناطق مرزی در حق همکاران مشمول، و در کل بی توجهی به قوانین و مصوبات که موجب ایجاد اختلاف فاحش بین دخل و خرج کارکنان گردیده» را از مهم‌ترین مشکلات سازمان متبوع خود می‌دانند و از رئیس تازه‌نفس می‌خواهند فکری به حال این مشکلات کند. کمپین اهالی تامین اجتماعی مرز ۵۰۰۰ امضا را هم رد کرده و هنوز روی میز خبرنگاران فارس قرار دارد. کمپینی که در آخرین روزهای کاری سال ۹۸ ثبت شده و احتمالاً پیگیری‌اش در این روزهای کرونایی، کمی طول بکشد. اما خبرنگاران ما برای رساندن این صدای پنج‌هزارنفری، آماده و پای کارند.

 


سوم | بی‌پولی علیه قانون

 بند ب ماده ۱۲ برنامه ششم توسعه، سازمان تامین اجتماعی را مکلف کرده تا در چارچوب قوانین مربوطه، حقوق بازنشستگان را همسان کند. این قانون اما برای اجرا، به منابع مالی نیاز دارد. منابعی که فعلا در اختیار سازمان تامین اجتماعی نیست و به گفته رئیس کانون بازنشستگان این سازمان «اراده برای حل موضوع همسازن سازی حقوق بازنشستگان وجود دارد اما منابع نه!» گروهی از مخاطبین «فارس من» در کمپینی با عنوان «لزوم یکسان سازی حقوق بازنشتگان تامین اجتماعی» این مطالبه را مطرح کردند اما هنوز خبری از همسان سازی نیست. چرا؟ چون دولت ۲۵۰ هزارمیلیارد تومان به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است!

 

چهارم | شفافیت ناتمام

صندوق بازنشستگی کشوری یکی از بزرگترین هولدینگ‌های اقتصادی کشور است. هولدینگی که با سرمایه بازنشستگان تشکیل شده تا با ورود فعالانه به بازار و سرمایه‌گذاری‌های مولد، پول مردم را به سود برساند و مستمری بازنشستگان را بدهد.  فروردین ۹۸، سیدمیعاد صالحی، استاد جوان دانشگاه علم‌وصنعت به ریاست این صندوق منصوب شد و به فاصله کمتر از شش ماه، با دستور رئیس جمهور برکنار شد. آن روزها، عدم تخصص و نامربوط بودن مدرک صالحی به ریاست این صندوق به عنوان علت برکناری او مطرح شد. اما خود صالحی معتقد است اصرار او بر شفافیت مالی در این صندوق چندهزارمیلیاردتومانی، باعث نارضایتی برخی مدیران قدیمی شده و اسباب برکناری او را فراهم کرده. گروهی از مخاطبین «فارس من» هم احتمالا نظر مدیر برکنارشده را به واقعیت نزدیک‌تر می‌دانند. آن‌ها با کمپین «تقدیراز مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری به‌دلیل اقدام عملی در راستای شفافیت» از اقدامات سیدمیعاد صالحی تشکر کردند. صالحی بعد از برکناری، ظهور و بروز خاصی در رسانه‌ها نداشت و فقط گاهی از طریق صفحات مجازی و چند سخنرانی محدود، تلاش کرد نقدهایش به عملکرد دولت را ادامه دهد.کاندیداتوری‌اش از تهران برای ورود به مجلس یازدهم نیز، به نتیجه نرسید و بدون حضور در فهرست‌های مشهور انتخاباتی، از نشستن روی صندلی‌های سبز بهارستان بازماند.

 

پنجم | در جستجوی بیمه‌ی بیکاری

کرونا نه فقط جسم، که روح و اعصاب و روان و حتی جیب مردم را تحت تاثیر قرار داده. تعداد کسب‌وکارهایی که به واسطه شیوع این ویروس بی‌رونق شدند، از شماره خارج است. صنعت گردشگری کشور که عملا تعطیل شده و حمل‌ونقل هم حال خوشی ندارد. رستوران‌ها، تفریحگاه‌ها و اماکن اقامتی هم تعطیلند و همه کارکنانشان، از مدیر تا کارگر، بیکار شده‌اند. ماجرای صنایع فرهنگی و کتابفروشی‌ها و سینماها هم که جای خود. خلاصه که تعداد قربانیان اقتصادیِ کرونا، چندین برابر قربانیان خود ویروس است.

چالش‌های اقتصادی کرونا از چشم مخاطبین «فارس من» پنهان نمانده و یکی از مخاطبین ما با کمپین «صندوق بیمه بیکاری برای دوران شیوع کرونا تشکیل دهید» از دولت خواسته پیگیر ارائه تسهیلات مالی به کسانی باشد که کرونا بیکارشان کرده. بیمه بیکاری و تامینِ رفاهِ اجتماعی بیکاران، در چارچوب وظایف وزارتخانه‌ای قرار می‌گیرد که رفاه و اشتغال، از مهم‌ترین وظایفش به حساب می‌آیند. تعداد امضاهای این کمپین مهم، هنوز زیاد نیست اما اگر به حدنصاب‌های «فارس من» برسد، حتما روی میز خبرنگاران ما قرار خواهد گرفت.

 

آخر | یک وزارتخانه‌ی پرسوژه 

از بهزیستی تا بانک رفاه، از تامین اجتماعی تا آموزش فنی-حرفه‌ای؛ سازمان‌ها و نهادهای پرشماری زیرمجموعه‌ی وزارت «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» محسوب می‌شوند. این وزارتخانه‌ی عظیم با وزیر پرسابقه و البته پرماجرایش، یکی از گلوگاه‌های دولت است. جایی که چشم امید بسیاری از مردم به آن است. حجم بالای سوژه‌هایی که با محوریت این وزارتخانه در «فارس من» ثبت شده، نشان می‌دهد کار خبرنگاران اجتماعی ما برای پیگیری مطالبات شما از محمد شریعتمداری و وزارتخانه‌ی تحت امرش، زیاد و سخت است. «فارس من» اما برای پیگیری همه این سوژه‌ها آمادگی دارد و احتمالا در آینده‌ای نه چندان دور، دوباره روی عملکرد این وزارتخانه و این وزیر ذره‌بین خواهد گذاشت.

 

گزارش از مهدی ملکی‌نسب

انتهای پیام/ ع 

منبع: فارس

کلیدواژه: ذره بین فارس من محمد شریعتمداری وزارت تعاون وزارت کار تامین اجتماعی سازمان تامین اجتماعی کار و رفاه اجتماعی وزارتخانه ی وزارت تعاون ی وزارت سوژه ها ذره بین فارس من

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۸۸۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه دولت برای چگونگی تداوم کالابرگ تا هفته آینده اعلام می شود

مشاور معاون امور رفاهی و اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اعلام برنامه دولت برای چگونگی تداوم طرح کالابرگ الکترونیک تا هفته آینده خبر داد.    سیدرضا یحیوی در گفت‌وگو با ایسنا، در این باره اظهار کرد: برای نحوه اجرای طرح کالابرگ الکترونیک در مرحله جدید تصمیم‌گیری در سطح دولت صورت خواهد گرفت. در این راستا وزارت رفاه مدل‌هایی طراحی و پیشنهاد می‌دهد که تا هفته آینده در خصوص نحوه اجرای مرحله جدید اطلاع‌رسانی خواهد شد.    وی افزود: بنا براین است که تا زمان پایان مرحله اجرای فجرانه، در خصوص اجرای مرحله جدید طرح تصمیم‌گیری و اطلاع‌رسانی صورت گیرد؛ چراکه با راه‌اندازی شبکه ملی اعتبار طرح حمایتی تداوم دارد و قطع نمی‌شود.   مشاور معاون امور رفاهی و اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: سیاست دولت حمایت مضاعف از جامعه است که این موضوع در دستور کار است و در حال انجام برنامه‌ریزی‌های جدیدی هستیم که یا طرح فجرانه اجرا خواهد شد و یا مدل جدیدی طراحی می‌کنیم که مردم بتوانند از مزایای آن استفاده کنند.  کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • گزارش دیوان محاسبات از ترک فعل سازمان تامین اجتماعی
  • تسویه دولت با فروشندگان طرح کالابرگ طی ۴ روز آینده
  • سهام سازمان تامین اجتماعی در بانک رفاه کارگران واگذار نشده است
  • سهام مازاد سازمان تامین اجتماعی در بانک رفاه کارگران، واگذار نشده است
  • دولت به فروشندگان کالابرگ چقدر بدهی دارد؟ | اعلام زمان تسویه نهایی با فروشندگان
  • منظور: رشد ۳۸۰ درصدی اعتبارات رفاه و تامین اجتماعی
  • احیای تعاونی‌های صید و صیادی در سیستان و بلوچستان
  • برنامه دولت برای چگونگی تداوم کالابرگ تا هفته آینده اعلام می شود
  • خبر مهم وزارت رفاه درباره ادامه طرح کالابرگ / جزئیات برنامه دولت برای تداوم طرح فجرانه
  • جدیدترین خبر افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی بانک رفاه امروز ۱۵ اردیبهشت